"Dacă te molipseşti de vreo boală, nu te deznădăjdui şi nu te împuţina cu duhul; ci mulţumeşte-I lui Dumnezeu, că El Se îngrijeşte ca prin această boală să-ţi facă un bine." (Avva Isaia Pustnicul)

Ingrediente
cartofi roşii de mărime medie
usturoi
sare
ulei

Preparare
Cartofii se spală bine şi nu se curăţă de coajă. Li se taie un căpăcel la unul dintre capete si se scobeşte (eu am scobit perfect cu vârful curăţătorului de legume) cât să încapă un căţel mare de usturoi şi nişte sare, apoi se înfundă scobitura. Fiecare cartof se înveleşte în folie de aluminiu şi se aşează în tavă. Se toarnă în tavă o cană cu apă şi se dă la cuptor pentru circa o oră, la 200°C, până intră furculiţa cu uşurinţă în ei. Dacă pe parcursul coacerii se evaporă complet apa din tavă, mai puteţi adăuga. La servire se desfac foliile, se curăţă cartofii, se taie şi se sărează după gust. Se pot stropi cu ulei de măsline (dar sunt foarte buni chiar şi fără ulei) sau combina cu diferite sosuri.

Reclame

Comments on: "Cartofi copţi cu usturoi" (7)

  1. Nicoleta said:

    Arata foarte apetisant si cred ca este si foarte bun. Ma tem insa ca nu e prea sanatos sa foloseste folie de aluminiu la prepararea mancarii.
    Cum te mai simti?
    Vorbea Costin despre alternative. Dupa ce se intampla cu cei care iau luni, ani antibiotice, imi dau seama cu disperare ca nu prea avem alternative…
    Sau, la antibiotice de sinteza tot antib de sinteza, Asta nu cred ca e alternativa.Vad ca tu le-ai cam combinat pe toate si, din pacate, rezultatul nu e bun
    Poate, alternativa ar fi antibioticele naturale care de multe ori au vindecat ceea ce nu au reusit cele de sinteza. Nu stiu, sunt dezorientata pentru ca imi dau seama ca pot face tratament 1 an, 2… si tot degeaba. Si mai distrug si ce mai am bun in mine
    Sanatate multa si gand bun!

  2. Da, este o problemă cu folia de aluminiu, într-adevăr, m-am gândit însă că, poate nu este aşa de gravă dacă rămâne cartoful în coajă. 🙂 Pot fi făcuţi şi fără folie, dar vor fi mai uscăcioşi şi trebuie neapărat asezonaţi cu ulei sau altceva.
    M-am gândit şi eu la varianta antibiotice naturale (sub formă de uleiuri volatile), o să mai cântăresc ideea.
    Până ieri mă mai lăsase ameţeala, dar azi nu sunt prea ok. Sănătate şi linişte tuturor!

  3. Tratament naturist pentru borrelioza are dr,Doru Laza in Manual edenic de Medicina Naturista. Antibiotice naturale ,uleiuri si capsule de cinbrisor,oregano,pelin,seminte de grefruid,cat’s claw, tinturi s.a.
    Legat de alimente nu se folosesc vase de inox,ceranica, aluminiu,fonta, admise sunt sticla(jena) si enailate.
    Sanatate!
    Ana

  4. Mulţumesc! Sănătate tuturor!

  5. a propos de cartofi. am facut intr-o vara, pe malul unui rau, cartofi inveliti in….lut 🙂
    am profitat de lutul de pe malul lacului si am burdusit cartofii cu un strat de lut dupa care i-am infipt in jar si i-am acoperit cu taciuni. a iesit ceva parca trimis din ceruri….

    Nicoleta, nu mai demoniza atat de mult antibioticele „de sinteza” pentru ca sunt persoane care au facut vreo 18 luni efective de tratament, au microscopie negativa, fara simptome si fara stricaciuni cauzate de antibiotice.
    sigur, dupa terminarea antibioticului (dar si in timpul lui) trebuie avuta mare grija de fauna intestinala (disbioza!), de ficat si de rinichi.
    partea urata a povestii e ca cei care au multi ani de boala in spate, pe langa eradicarea infectiei trebuie sa lucreze si la ameliorarea sau vindecarea stricaciunilor cauzate de borrelia si coinfectii. iar asta nu se face cu 1-2 pastile, se face pe toate fronturile: kineto, sport, acupunctura, masaj, sauna, etc etc

  6. Nicoleta said:

    Costin, imi cer scuze, sunt intr-o pasa foarte proasta acum si cred ca gandesc cam radical. Nu demonizez antibioticele de sinteza, ma gandesc doar ca eu nu sunt pe drumul cel bun, pentru ca nu ma vad in stare sa iau cativa ani antibiotic.Poate asteptarile mele sunt cam mari dupa 4 ture as fi vrut macar sa fiu functionala.

  7. Sună bine cartofii ăia în lut… 🙂

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: