"Dacă te molipseşti de vreo boală, nu te deznădăjdui şi nu te împuţina cu duhul; ci mulţumeşte-I lui Dumnezeu, că El Se îngrijeşte ca prin această boală să-ţi facă un bine." (Avva Isaia Pustnicul)

Ingrediente
4 morcovi
păstârnac, țelină, rădăcină de pătrunjel
2 cepe
3 cartofi
1 ardei
150g mazăre
150g fasole păstăi
1 dovlecel
2 roșii
1l borș
pătrunjel
leuștean
piper boabe
ulei
sare

Preparare
Ceapa tăiată, 1 morcov dat pe răzătoare și păstârnac, țelină și rădăcină de pătrunjel date pe răzătoare se călesc puțin în ulei. Se adaugă 3-3,5l de apă, cartofii tăiați cubulețe, ardeiul tăiat mărunt și morcovii tăiați rondele și se lasă să fiarbă. Mazărea și fasolea păstăi se adaugă mai târziu dacă sunt din conservă. Dovleceii și roșiile se adaugă spre sfârșit pentru că fierb repede. Când sunt fierte legumele adăugați borșul (eventual fiert separat) și mai dați un clocot. La sfârșit adăugați piperul boabe, leușteanul, pătrunjelul, potriviți de sare și mai lăsați un minut pe foc. Se poate servi şi rece.

Reclame

Comments on: "Borș de legume și zarzavat" (2)

  1. a.moscu said:

    trebuie sa fie foarte gustos…

  2. Da, într-adevăr, este foarte gustos. Mai ales vara, cand e cald, se poate servi rece si este extrem de răcoritor.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: